Max Verstappen net verslagen door Carlos Sainz in strijd om pole position op Monza

Max Verstappen net verslagen door Carlos Sainz in strijd om pole position op Monza

Max Verstappen is op zaterdag 5 september 2020 verslagen door Carlos Sainz in de strijd om de pole position op het circuit van Monza. Verstappen had de kans om de tweede pole position van het seizoen te veroveren, maar Sainz was net iets sneller.

De strijd om de pole position was spannend. Verstappen en Sainz reden de hele sessie om en om aan de leiding. Uiteindelijk was het Sainz die de pole position pakte met een tijd van 1 minuut en 18,339 seconden. Verstappen kwam 0,059 seconden tekort en moest genoegen nemen met de tweede plaats.

Het was een teleurstellende dag voor Verstappen, die op dit circuit al eerder succesvol was. In 2019 won hij de Grand Prix van Italië, maar deze keer kon hij geen podiumplek veroveren.

Hoewel Verstappen niet de pole position kon pakken, is hij nog steeds een van de favorieten voor de race zelf. Hij heeft al veel successen geboekt in 2020 en heeft zichzelf als een van de beste coureurs van het veld bewezen. Als hij zijn goede vorm kan vasthouden, kan hij nog steeds een goede prestatie neerzetten op Monza.

Het is duidelijk dat de strijd om de pole position tussen Verstappen en Sainz spannend was. Hoewel Verstappen niet de overwinning kon pakken, zal hij er alles aan doen om zondag een goed resultaat te behalen.