Max Verstappen de snelste in eerste training Grand Prix van Mexico, Alexander Albon maakt indruk

Max Verstappen de snelste in eerste training Grand Prix van Mexico, Alexander Albon maakt indruk

Max Verstappen heeft de eerste training van de Grand Prix van Mexico afgesloten met de snelste tijd. De Nederlandse coureur reed in de laatste minuten van de sessie een 1:16.720, waarmee hij zijn teamgenoot Alexander Albon versloeg. Albon maakte een indrukwekkende prestatie door tweede te worden met een tijd van 1:16.788.

Verstappen begon de training met een paar ronden op de mediumband, waarna hij de softband gebruikte om zijn snelste tijd te rijden. Hij was de enige coureur die onder de 1:17-grens kon duiken. Albon was de enige andere coureur die onder de 1:17-grens kon duiken, maar hij kon Verstappen niet verslaan.

De concurrentie was dichtbij, met Valtteri Bottas die derde werd met een tijd van 1:17.093. Charles Leclerc werd vierde met een tijd van 1:17.127, gevolgd door Lewis Hamilton met een tijd van 1:17.186.

Verstappen en Albon lieten zien dat Red Bull Racing in staat is om te concurreren met Mercedes en Ferrari, wat belangrijk is voor hun kansen om de race te winnen. De tweede training begint om 15.00 uur lokale tijd.