Max Verstappen begrijpt poging van Sergio Pérez, maar had meer ruimte kunnen laten

Max Verstappen begrijpt poging van Sergio Pérez, maar had meer ruimte kunnen laten

Max Verstappen heeft begrip getoond voor de poging van Sergio Pérez om de tweede plaats in de Grand Prix van Bahrein te veroveren. De Nederlander had echter meer ruimte kunnen laten aan de Mexicaan.

De twee coureurs kwamen in de slotfase van de race met elkaar in contact. Pérez probeerde Verstappen in te halen, maar de Nederlander verdedigde zijn positie stevig. Uiteindelijk kwam het tot een botsing waardoor Verstappen uit de race viel.

Hoewel Verstappen begrip heeft voor de poging van Pérez om hem in te halen, denkt hij dat hij meer ruimte had kunnen laten. “Ik begrijp wat Sergio probeerde te doen, maar ik had meer ruimte kunnen laten,” zei Verstappen na afloop. “Het was een lastige situatie, maar ik had meer ruimte moeten laten.”

De botsing heeft Verstappen een tweede plaats gekost, maar hij is niet boos op Pérez. “Het is gewoon racen,” zei hij. “Sergio deed wat hij moest doen en ik begrijp dat.”

Hoewel Verstappen begrip heeft voor de situatie, had hij meer ruimte kunnen laten aan Pérez. Hij had de situatie anders kunnen aanpakken en zo mogelijk een betere uitkomst kunnen hebben.