Mathieu van der Poel wint Vollering de Vélo d'Or-prijs

Mathieu van der Poel wint Vollering de Vélo d’Or-prijs

Mathieu van der Poel heeft de Vollering de Vélo d’Or-prijs gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste wielrenner van het jaar. Van der Poel, die in 2019 al de prijs won, is de eerste renner die de prijs voor de tweede keer heeft gewonnen.

Van der Poel had een uitzonderlijk jaar. Hij won onder andere de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en de Ronde van Vlaanderen. Daarnaast won hij ook de wereldkampioenschappen mountainbiken en veldrijden. Hij werd ook tweede in de Ronde van Lombardije en derde in de Ronde van Frankrijk.

De jury was onder de indruk van zijn prestaties en prees hem voor zijn vermogen om op verschillende disciplines te excelleren. “Hij is een buitengewone renner die een grote invloed heeft gehad op het wielrennen”, aldus de jury.

Van der Poel was zelf verrast door de prijs. “Ik ben heel blij dat ik deze prijs voor de tweede keer heb gewonnen. Ik wil mijn team bedanken voor hun steun en mijn fans voor hun liefde en steun”, aldus Van der Poel.

Met zijn tweede Vollering de Vélo d’Or-prijs heeft Mathieu van der Poel bewezen dat hij een van de beste wielrenners ter wereld is. Zijn prestaties hebben een grote invloed gehad op het wielrennen en hij is een inspiratiebron voor vele andere renners.