Mathieu van der Poel heeft geen spijt van spuugincident: ‘Ik laat niet alles gebeuren’

Mathieu van der Poel heeft geen spijt van het incident waarbij hij tijdens de Amstel Gold Race een toeschouwer heeft gespuugd. De Nederlandse wielrenner zegt dat hij niet alles laat gebeuren.

Het incident vond plaats tijdens de Amstel Gold Race, toen Van der Poel achtervolgd werd door een toeschouwer die hem wilde filmen. De wielrenner reageerde door de man te spuwen.

Hoewel de actie veel kritiek kreeg, heeft Van der Poel er geen spijt van. “Ik laat niet alles gebeuren”, zei hij. “Ik heb al eerder gezegd dat ik mijn privacy wil respecteren en dat ik niet wil worden gefilmd tijdens wedstrijden.”

Van der Poel voegde eraan toe dat hij zich bewust was van de situatie en dat hij de toeschouwer had gewaarschuwd dat hij niet gefilmd wilde worden. “Ik heb hem gevraagd om te stoppen met filmen, maar hij bleef doorgaan. Daarom heb ik gereageerd zoals ik heb gedaan.”

De Nederlandse wielrenner benadrukte dat hij niet wil dat dit soort incidenten zich herhalen. “Ik hoop dat dit incident een les is voor iedereen die mij wil filmen tijdens wedstrijden. Ik wil mijn privacy respecteren en ik verwacht dat anderen dat ook doen.”