Mathieu van der Poel geniet volop van zijn wereldtitel: ‘Mijn carrière is zo goed als afgerond’

Mathieu van der Poel geniet volop van zijn wereldtitel. De Nederlandse wielrenner won op 24 september de wereldtitel in het veldrijden in het Zwitserse Dübendorf. Na deze overwinning zei hij dat zijn carrière zo goed als afgerond is.

Van der Poel begon zijn carrière als mountainbiker en won in 2015 de wereldtitel in het mountainbiken. Daarna stapte hij over naar het veldrijden en won in 2018 de wereldtitel in het veldrijden. In 2019 werd hij Europees kampioen in het veldrijden en dit jaar won hij opnieuw de wereldtitel.

De 25-jarige Van der Poel is een van de meest succesvolle wielrenners van Nederland. Hij heeft al meerdere grote overwinningen behaald, waaronder de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en de Ronde van Vlaanderen.

Na zijn overwinning op 24 september zei Van der Poel dat hij zijn carrière zo goed als afgerond heeft. Hij zei dat hij nu meer tijd wil besteden aan andere dingen, zoals zijn gezin en zijn bedrijf.

Van der Poel is een grote inspiratie voor vele wielrenners. Zijn prestaties tonen aan dat je met hard werken en doorzettingsvermogen je doelen kunt bereiken. Hij is een voorbeeld voor vele jonge wielrenners die ook hun dromen willen verwezenlijken.

Mathieu van der Poel heeft veel bereikt in zijn carrière en geniet nu volop van zijn wereldtitel. Hij heeft laten zien dat je met hard werken je doelen kunt bereiken en is een grote inspiratie voor vele wielrenners.