Massa neemt juridische stappen om F1-kampioenschap uit 2008 te claimen

Massa neemt juridische stappen om F1-kampioenschap uit 2008 te claimen

Felipe Massa heeft juridische stappen ondernomen om de Formule 1-kampioenschap uit 2008 te claimen. De Braziliaan verloor de titel op de laatste race van het seizoen aan Lewis Hamilton, maar hij stelt dat er sprake was van een ongeldige uitslag.

Massa had de kampioenschap bijna in de wacht gesleept, maar hij verloor de titel op de laatste race van het seizoen aan Hamilton. De Britse coureur won de race, maar Massa stelt dat er sprake was van een ongeldige uitslag. Hij beweert dat Hamilton buiten de baan was gegaan tijdens de race en daardoor zijn voorsprong had vergroot.

De Braziliaanse coureur heeft nu juridische stappen ondernomen om de kampioenschap uit 2008 te claimen. Hij heeft een rechtszaak aangespannen tegen de FIA, de internationale autosportfederatie, en hij eist dat de uitslag van de race wordt herzien. Massa stelt dat hij de kampioenschap had moeten winnen als de uitslag niet ongeldig was verklaard.

De FIA heeft nog niet gereageerd op de rechtszaak, maar het is duidelijk dat Massa vastbesloten is om zijn kampioenschap uit 2008 te claimen. Het is nog onduidelijk of hij succes zal hebben met zijn rechtszaak, maar het is duidelijk dat hij niet zal rusten voordat hij gerechtigheid krijgt.