Martin Bossenbroek wint Libris Geschiedenis Prijs voor ‘De Zanzibardriehoek’

Afgelopen week heeft de Nederlandse schrijver Martin Bossenbroek de Libris Geschiedenis Prijs gewonnen voor zijn boek ‘De Zanzibardriehoek’. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste Nederlandstalige geschiedenisboek.

Het boek van Bossenbroek, dat in 2019 verscheen, gaat over de slavenhandel in Afrika die plaatsvond tussen de 16e en 19e eeuw. Het boek beschrijft hoe de slavenhandel een verwoestende invloed had op het leven van miljoenen Afrikanen.

De jury van de Libris Geschiedenis Prijs prees het boek van Bossenbroek voor zijn ‘uitstekende onderzoek, heldere stijl en vermogen om complexe thema’s toegankelijk te maken voor een breed publiek’.

De winnaar van de prijs krijgt een bedrag van € 10.000. Bossenbroek zei dat hij het geld zal gebruiken om het verhaal van de Afrikaanse slavenhandel te blijven vertellen.

Met de Libris Geschiedenis Prijs is Bossenbroek niet de enige Nederlandse schrijver die erkenning heeft gekregen voor zijn werk. In 2019 won hij ook de AKO Literatuurprijs voor ‘De Zanzibardriehoek’.

Het boek is een belangrijke bijdrage aan het begrip van de geschiedenis van Afrika en de slavenhandel. Het is een must-read voor iedereen die meer wil weten over dit belangrijke onderwerp.