Marseille, tegenstander van Ajax, hoopt met trainer Gattuso op rustiger vaarwater

Marseille, de Franse voetbalclub die Ajax in de achtste finale van de Champions League treft, hoopt met trainer Gennaro Gattuso op rustiger vaarwater. De club uit de zuidelijke stad aan de Middellandse Zee heeft een turbulente geschiedenis, maar Gattuso lijkt de juiste man te zijn om de club weer op het juiste spoor te krijgen.

Gattuso is een voormalig Italiaans international die als speler een grote carrière had bij AC Milan. Na zijn carrière als speler werd hij trainer en hij begon bij AC Milan als assistent-trainer. In 2017 werd hij aangesteld als hoofdtrainer bij het Italiaanse Palermo, maar na een jaar werd hij ontslagen. In 2019 kreeg hij de kans om Marseille te trainen en hij heeft sindsdien veel veranderd bij de club.

Gattuso heeft een aantal spelers gehaald die meer ervaring hebben, waaronder de Franse international Florian Thauvin. Ook heeft hij een aantal jonge talenten gehaald die de komende jaren de basis van de ploeg kunnen vormen. Daarnaast heeft Gattuso ook een aantal tactische veranderingen doorgevoerd, waardoor Marseille een veel stabielere ploeg is geworden.

De resultaten van Marseille onder Gattuso zijn goed. De club staat momenteel op de tweede plaats in de Franse competitie en heeft zich geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. Het is duidelijk dat Gattuso Marseille op het juiste spoor heeft gezet en dat de club weer rustiger vaarwater hoopt te bereiken.