Marokko onderzoekt dood jetskiër na beschieting door Algerije

Marokko onderzoekt de dood van een jetskiër die vorige week is beschoten door de Algerijnse kustwacht. Het incident vond plaats op zee, vlakbij de grens tussen de twee landen.

Volgens Marokkaanse autoriteiten was de jetskiër een visser die op zoek was naar voedsel. Hij werd beschoten door de Algerijnse kustwacht toen hij probeerde terug te keren naar Marokko. Het slachtoffer was een man van in de dertig.

Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een verklaring uitgegeven waarin staat dat het incident “een ernstige schending van de internationale wet is”. Het ministerie heeft ook gevraagd om een onderzoek naar de dood van de jetskiër.

Marokko en Algerije hebben al jarenlang een gespannen relatie. De twee landen hebben verschillende conflicten gehad over hun grenzen, waaronder een conflict over de stad Ceuta, die door beide landen wordt geclaimd.

Het incident heeft de spanning tussen beide landen verder verhoogd. Marokko heeft gevraagd om een onderzoek naar de dood van de jetskiër en Algerije heeft beloofd om samen te werken met Marokko om het incident te onderzoeken.

Het incident is een herinnering aan de gevaren van het navigeren in de wateren tussen Marokko en Algerije. Hoewel beide landen samenwerken om het incident te onderzoeken, is het belangrijk dat ze hun relatie verbeteren om toekomstige conflicten te voorkomen.