Marokko getroffen door zware aardbeving: minstens tientallen doden

Marokko is getroffen door een zware aardbeving die minstens tientallen doden heeft veroorzaakt. De aardbeving vond plaats op de ochtend van 24 februari 2021 en had een kracht van 5.2 op de schaal van Richter. De beving was voelbaar in de steden Al Hoceima, Nador, Tétouan en Taza.

Volgens de Marokkaanse autoriteiten heeft de aardbeving minstens tien doden veroorzaakt en meer dan vijftig gewonden. De meeste slachtoffers waren te vinden in de stad Al Hoceima, waar de meeste gebouwen zijn ingestort. Er zijn ook verschillende gebouwen beschadigd in andere steden, waaronder Nador, Tétouan en Taza.

De Marokkaanse autoriteiten hebben onmiddellijk maatregelen genomen om de slachtoffers te helpen. Er is een noodhulpoperatie gestart om de gewonden te behandelen en de doden te identificeren. Er is ook een team van reddingswerkers naar de getroffen gebieden gestuurd om te helpen bij het zoeken naar overlevenden.

De Marokkaanse regering heeft ook financiële hulp toegezegd aan de slachtoffers en hun families. De regering heeft ook gezegd dat ze alle nodige maatregelen zullen nemen om de schade aan de infrastructuur te verhelpen.

Hoewel er nog geen definitieve cijfers zijn over de schade die de aardbeving heeft veroorzaakt, is het duidelijk dat de beving een grote impact heeft gehad op Marokko. Het is belangrijk dat de slachtoffers en hun families alle noodzakelijke hulp krijgen om hen te helpen bij het herstel van hun levens.