Marokko getroffen door zware aardbeving: dit weten we

Marokko getroffen door zware aardbeving: dit weten we

Marokko is getroffen door een zware aardbeving. De beving had een kracht van 5.7 op de schaal van Richter, en heeft plaatsgevonden op woensdagmiddag. De aardbeving was geconcentreerd in de regio van Al Hoceima, in het noorden van Marokko.

Volgens de Marokkaanse seismologische dienst heeft de beving geen schade of slachtoffers veroorzaakt. Er zijn echter wel verschillende meldingen gedaan over trillingen die in verschillende steden in het land zijn gevoeld.

De aardbeving is het resultaat van de activiteit van twee tektonische platen die tegen elkaar aanduwen. Deze platen zijn de Afrikaanse en de Europese plaat. Deze platen bewegen voortdurend tegen elkaar aan, waardoor er regelmatig aardbevingen optreden in Marokko.

Hoewel er geen schade of slachtoffers zijn gemeld, is het belangrijk dat mensen in Marokko voorbereid zijn op aardbevingen. Er zijn verschillende manieren waarop mensen zich kunnen voorbereiden op aardbevingen, zoals het maken van een evacuatieplan en het installeren van seismische sensoren.

Het is ook belangrijk dat mensen weten wat te doen als er een aardbeving optreedt. Als je binnen bent, zoek dan onder een stevig meubelstuk, zoals een tafel of een bank. Als je buiten bent, zoek dan naar een open ruimte, zoals een park of een plein. Blijf uit de buurt van gebouwen, bomen en stroomkabels.

Marokko is helaas getroffen door een zware aardbeving. Hoewel er geen schade of slachtoffers zijn gemeld, is het belangrijk dat mensen voorbereid zijn op aardbevingen en weten wat te doen als er een optreedt.