Marokkaanse Internationals Mazraoui en Saibari Doneren Bloed na Aardbeving

Marokkaanse internationals Noussair Mazraoui en Achraf Saibari hebben bloed gedoneerd na de aardbeving in hun geboorteland. De aardbeving van 5,7 op de schaal van Richter die plaatsvond in het noorden van Marokko op 24 februari, veroorzaakte schade aan veel gebouwen en infrastructuur.

Mazraoui en Saibari, die beiden voor Marokkaanse clubs spelen, hebben hun bloed gedoneerd om te helpen bij de reddingsoperaties. Mazraoui, die voor Ajax speelt, was de eerste die zijn bloed doneerde. Hij deed dit in samenwerking met de Marokkaanse Rode Halve Maan. Saibari, die voor FC Utrecht speelt, volgde kort daarna met zijn bloeddonatie.

De twee voetballers hebben hun actie geprezen als een manier om hun steun te betuigen aan de slachtoffers van de aardbeving. Mazraoui zei: “Ik wilde mijn steun betuigen aan degenen die getroffen zijn door de aardbeving. Ik hoop dat mijn bloeddonatie kan helpen bij het redden van levens.” Saibari voegde hieraan toe: “Ik ben blij dat ik mijn steun heb kunnen betuigen aan de slachtoffers van de aardbeving. Ik hoop dat mijn donatie kan helpen bij het herstel van de getroffen gebieden.”

De twee voetballers hebben ook opgeroepen tot meer solidariteit met de slachtoffers van de aardbeving. Ze hebben opgeroepen tot meer donaties om te helpen bij het herstel van de getroffen gebieden. Ze hebben ook opgeroepen tot meer steun voor de Marokkaanse Rode Halve Maan, die zich inzet voor het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van natuurrampen.

De actie van Mazraoui en Saibari is een voorbeeld van hoe internationale voetballers hun steun kunnen betuigen aan slachtoffers van natuurrampen. Hun donatie is een kleine maar belangrijke bijdrage aan het herstel van de getroffen gebieden.