Marokkaanse aardbeving leidt tot meer dan 2.000 doden.

Marokkaanse aardbeving leidt tot meer dan 2.000 doden.

Marokko is getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter. De aardbeving vond plaats in de provincie Al Hoceima in het noorden van Marokko. Volgens de Marokkaanse autoriteiten heeft de aardbeving meer dan 2.000 doden veroorzaakt.

De aardbeving was het gevolg van een beweging in de Afrikaanse plaat, waardoor de grond in de omgeving van Al Hoceima heftig begon te trillen. De beving duurde ongeveer 30 seconden en veroorzaakte veel schade aan gebouwen en infrastructuur in de omgeving.

De Marokkaanse autoriteiten hebben onmiddellijk maatregelen genomen om de slachtoffers te helpen. Er is een nationale staat van beleg afgekondigd en er is een reddingsoperatie gestart om mensen die onder het puin bedolven zijn, te redden. Er zijn ook hulpgoederen gestuurd naar de getroffen gebieden, zoals voedsel, water, medicijnen en tenten.

De Marokkaanse regering heeft ook aangekondigd dat er financiƫle hulp zal worden verstrekt aan de families van de slachtoffers. Er wordt ook gezocht naar manieren om de schade aan gebouwen te herstellen.

Deze tragische gebeurtenis heeft veel mensen in Marokko diep geraakt. Er zijn veel mensen die hun medeleven hebben betuigd aan de familie van de slachtoffers en er is een nationaal rouwgebed gehouden ter nagedachtenis van hen.

Marokko is een land dat vaak wordt getroffen door aardbevingen, maar deze beving was een van de meest verwoestende in de geschiedenis van het land. Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van de gevaren van aardbevingen en dat we voorbereid zijn op dergelijke gebeurtenissen.