Mário Zagallo, Braziliaanse voetballegende, overleden op 92-jarige leeftijd

Mário Zagallo, een Braziliaanse voetballegende, is op 92-jarige leeftijd overleden. Hij was een van de meest invloedrijke figuren in de Braziliaanse voetbalgeschiedenis.

Mário Zagallo was een voetbalcoach, speler en technisch directeur. Hij begon zijn carrière als speler bij Flamengo in Rio de Janeiro, waar hij in totaal vier keer kampioen werd. Daarna werd hij coach van het Braziliaanse nationale team en won hij de wereldbeker in 1970 en 1974.

In 1982 werd hij technisch directeur van het Braziliaanse nationale team en daarna coach van het team dat de wereldbeker in 1994 won. Ook was hij betrokken bij de winst van de wereldbeker in 2002.

Mário Zagallo was een grote inspiratie voor veel Braziliaanse voetballers. Hij was een grote liefhebber van het spel en stond bekend om zijn passie voor voetbal. Zijn dood is een grote verlies voor de Braziliaanse voetbalwereld.

Mário Zagallo wordt herinnerd als een van de meest invloedrijke figuren in de Braziliaanse voetbalgeschiedenis. Hij zal altijd worden herinnerd als een legende die veel heeft bijgedragen aan de Braziliaanse voetbalcultuur.