Marie-Louise Eta wordt assistent-coach van Union Berlin: Primeur in Bundesliga

Marie-Louise Eta wordt assistent-coach van Union Berlin: Primeur in Bundesliga

Marie-Louise Eta heeft de primeur van de Bundesliga: zij is de eerste vrouwelijke assistent-coach in de Duitse voetbalcompetitie. De 36-jarige Eta werd aangesteld als assistent-coach bij Union Berlin, waarmee zij een historische stap zet in de Bundesliga.

Eta heeft een lange carrière achter de rug als voetbalcoach. Ze begon haar carrière als assistent-coach bij de Duitse vrouwenclub Turbine Potsdam, waar ze meerdere titels won. Daarnaast was ze ook actief als coach bij verschillende jeugdteams en werkte ze als assistent-coach bij verschillende clubs in de tweede Duitse divisie.

De komst van Eta naar Union Berlin is een grote stap voorwaarts voor de Bundesliga. Het is een duidelijk signaal dat de competitie open staat voor vrouwelijke coaches. Hoewel er al vrouwelijke coaches waren in andere Europese competities, is dit de eerste keer dat een vrouwelijke coach een plaats krijgt in de Bundesliga.

Eta’s aanstelling bij Union Berlin is een belangrijke stap voorwaarts voor vrouwen in het voetbal. Het is een duidelijk signaal dat de Bundesliga open staat voor vrouwelijke coaches en dat er ruimte is voor vrouwen om carrière te maken in het voetbal.

Het is ook een belangrijke stap voor Union Berlin. Met de aanstelling van Eta laat de club zien dat ze open staan voor diversiteit en dat ze bereid zijn om buiten de gebaande paden te treden.

Met haar aanstelling bij Union Berlin heeft Marie-Louise Eta een primeur geschreven in de Bundesliga. Haar aanstelling is een belangrijke stap voorwaarts voor vrouwen in het voetbal en een duidelijk signaal dat de Bundesliga open staat voor vrouwelijke coaches.