Marianne Vleuten wint zoete wraak voor Uttrup Ludwig in Noorwegen

Marianne Vleuten heeft een geweldige prestatie neergezet in de Noorse rittenkoers Ladies Tour of Norway. Na een spannende finale was het Marianne Vleuten die de overwinning pakte. Dit was een zoete wraak voor haar ploeggenoot Anna van der Breggen, die de dag ervoor nog tweede werd achter de Deense Amalie Dideriksen.

Marianne Vleuten begon de laatste etappe met een voorsprong van twintig seconden op haar ploeggenoot Anna van der Breggen. De twee vormden samen een kopgroep van vier rensters die de laatste etappe begonnen. In de laatste kilometers kwam er een kopgroep van drie rensters vooruit waaronder Marianne Vleuten en Anna van der Breggen.

In de sprint om de winst was het Marianne Vleuten die als eerste de finishlijn passeerde. Hiermee won ze de Ladies Tour of Norway voor de tweede keer in haar carrière. Ook was dit een zoete wraak voor Anna van der Breggen, die de dag ervoor nog tweede werd achter Amalie Dideriksen.

De Nederlandse ploeg was ook erg blij met de prestatie van Marianne Vleuten. Ploegleider Koos Moerenhout zei: “We zijn erg blij dat Marianne deze koers heeft gewonnen. We hadden al een mooie prestatie neergezet met Anna als tweede, maar Marianne heeft nu laten zien dat we ook in staat zijn om deze koers te winnen.”

Marianne Vleuten heeft met haar overwinning ook een statement gemaakt voor haar ploeggenoot Kasia Niewiadoma, die in deze koers niet aanwezig was. Met haar overwinning heeft Marianne Vleuten laten zien dat ook zij in staat is om grote koersen te winnen.

Met haar overwinning heeft Marianne Vleuten ook een statement gemaakt voor alle Nederlandse rensters. Met haar prestatie heeft ze laten zien dat Nederlandse rensters in staat zijn om grote koersen te winnen.