Marcus Berg, voormalig Eredivisie-spits, beëindigt loopbaan op 37-jarige leeftijd

Marcus Berg, voormalig Eredivisie-spits, beëindigt loopbaan op 37-jarige leeftijd

Marcus Berg, de voormalige Eredivisie-spits, heeft besloten om zijn loopbaan op 37-jarige leeftijd te beëindigen. De Zweedse spits heeft een lange carrière achter de rug, waarin hij voor verschillende clubs in Europa heeft gespeeld.

Berg begon zijn carrière in 2001 bij Malmö FF, waar hij tussen 2001 en 2008 speelde. In die periode won hij twee keer de Zweedse titel. In 2008 verhuisde hij naar het Duitse Hamburger SV, waar hij tot 2011 speelde. Vervolgens ging hij naar het Griekse Panathinaikos, waar hij twee seizoenen speelde.

In 2013 keerde Berg terug naar Zweden om voor IFK Göteborg te spelen. In 2016 maakte hij de overstap naar Nederland, waar hij bij FC Groningen ging spelen. Daarna speelde hij voor FC Utrecht, waar hij twee seizoenen speelde. In 2019 maakte hij de overstap naar Heracles Almelo, waar hij tot 2021 speelde.

Berg was een van de meest succesvolle spitsen in de Eredivisie. In zijn tijd bij FC Groningen scoorde hij 17 doelpunten in 33 wedstrijden. Bij FC Utrecht scoorde hij 15 doelpunten in 34 wedstrijden. Bij Heracles Almelo scoorde hij 11 doelpunten in 34 wedstrijden.

Berg heeft ook voor het Zweedse nationale team gespeeld. Hij maakte zijn debuut in 2008 en speelde in totaal 24 interlands voor Zweden.

Na het beëindigen van zijn loopbaan als voetballer zal Berg zich richten op andere projecten. Hij heeft al aangekondigd dat hij een voetbalacademie gaat opzetten in Zweden, waarmee hij jonge voetballers wil helpen hun dromen waar te maken.

Marcus Berg heeft een lange en succesvolle carrière als voetballer gehad. Hij heeft voor verschillende clubs in Europa gespeeld en heeft ook voor het Zweedse nationale team gespeeld. Nu heeft hij besloten om zijn loopbaan op 37-jarige leeftijd te beëindigen en zich te richten op andere projecten.