Mannen koopt duurste postzegel ooit in VS voor 2 miljoen dollar

De Amerikaanse postzegelverzamelaar, John E. du Pont, heeft de duurste postzegel ooit in de Verenigde Staten gekocht. De postzegel, die bekend staat als de ‘Inverted Jenny’, is een van de meest iconische postzegels ter wereld. De postzegel werd verkocht voor 2 miljoen dollar aan Du Pont tijdens een veiling van Siegel Auction Galleries in New York.

De Inverted Jenny is beroemd om zijn unieke ontwerp. Het is een 24 cent postzegel uit 1918 met een afbeelding van een Curtiss JN-4H-vliegtuig dat op zijn kop staat afgebeeld. De postzegel werd in 1918 uitgegeven door de Amerikaanse postdienst om de luchtpost te promoten.

De Inverted Jenny is een van de meest gewilde postzegels ter wereld. Er zijn maar 100 exemplaren van deze postzegel gemaakt en er zijn er slechts 68 bewaard gebleven. De waarde van de postzegel is in de loop der jaren alleen maar gestegen.

De Inverted Jenny is niet alleen een van de duurste postzegels ter wereld, maar ook een van de meest beroemde. Het is een symbool geworden voor postzegelverzamelaars over de hele wereld. De postzegel is zo populair dat er zelfs een documentaire over is gemaakt.

Met de aankoop van de Inverted Jenny heeft John E. du Pont een stuk geschiedenis in handen gekregen. De postzegel zal waarschijnlijk een waardevolle aanwinst blijven voor zijn verzameling en een bron van trots voor hem en andere verzamelaars.