Mancini begint twee weken na vertrek bij Italië als bondscoach van Saoedi-Arabië

Roberto Mancini heeft een nieuwe uitdaging aanvaard. Slechts twee weken na zijn vertrek bij Italië is hij aangesteld als bondscoach van Saoedi-Arabië. Mancini heeft een contract voor twee jaar getekend en zal de Saoedische nationale ploeg leiden in de komende kwalificatiecampagnes voor de Wereldbeker 2022 en de Aziatische Cup 2023.

De voormalige speler van Sampdoria, Lazio en Inter Milaan heeft een lange carrière als trainer achter de rug. In Italië heeft hij gewerkt bij Lazio, Inter Milaan, Manchester City en Fiorentina. Ook was hij bondscoach van Italië van 2018 tot 2021.

Mancini zal Saoedi-Arabië leiden in een competitieve groep in de kwalificatie voor de Wereldbeker 2022. De groep bestaat uit Irak, Bahrein, Thailand, Vietnam en Indonesië. De Saoedische ploeg staat momenteel tweede in de groep met twaalf punten uit zes wedstrijden.

Mancini is vastbesloten om met Saoedi-Arabië succes te boeken. Hij zei: “Ik ben blij om deel uit te maken van dit project en ik ben er klaar voor om mijn ervaring en kennis te delen met de spelers en staf.”

De nieuwe bondscoach zal worden bijgestaan door een technisch team dat bestaat uit voormalig speler en assistent-trainer Giuseppe Rossi, voormalig speler en assistent-trainer Andrea Pirlo, voormalig speler en assistent-trainer Antonio Conte, voormalig speler en assistent-trainer Paolo Maldini en voormalig speler en assistent-trainer Roberto Donadoni.

Mancini’s eerste taak is om de Saoedische ploeg klaar te stomen voor de Aziatische Cup 2023. De ploeg zal ook deelnemen aan de kwalificatiecampagne voor de Wereldbeker 2022.

Met de komst van Mancini wordt er veel verwacht van de Saoedische nationale ploeg. De voormalige bondscoach van Italië heeft bewezen dat hij een succesvolle trainer is en het is nu aan hem om hetzelfde succes te bereiken met Saoedi-Arabië.