Man moet eigen werk vernietigen na aanklacht tegen Amazon over Rings of Power-serie

De Amerikaanse auteur Joseph R. Lallo heeft een aanklacht ingediend tegen Amazon wegens het aanbieden van zijn boeken zonder zijn toestemming. De aanklacht betreft de populaire Rings of Power-serie, waarvan de eerste boeken in 2012 verschenen.

De aanklacht is gebaseerd op het feit dat Amazon de boeken illegaal aanbiedt via hun Kindle-platform. Volgens Lallo heeft Amazon de boeken gekopieerd en verkocht zonder zijn toestemming. Hij stelt dat hij hierdoor miljoenen dollars heeft verloren.

Als reactie op de aanklacht heeft Lallo besloten om al zijn werk dat op Amazon te vinden is, te verwijderen. Dit betekent dat alle boeken uit de Rings of Power-serie niet meer beschikbaar zijn voor kopers.

Lallo’s besluit om al zijn werk te verwijderen, is begrijpelijk. Hij wil Amazon duidelijk maken dat hij niet toestaat dat zijn werk illegaal wordt gekopieerd en verkocht. Tegelijkertijd is het een groot verlies voor de lezers die de boeken graag wilden lezen.

Het is belangrijk om te onthouden dat auteurs het recht hebben om hun werk te beschermen. Als je werk wordt gekopieerd en verkocht zonder je toestemming, is het belangrijk om actie te ondernemen. Maar tegelijkertijd moeten we ervoor zorgen dat we de lezers niet benadelen.