Man die Nancy Pelosi's man aanviel veroordeeld tot maximaal 50 jaar gevangenisstraf

Man die Nancy Pelosi’s man aanviel veroordeeld tot maximaal 50 jaar gevangenisstraf

De Amerikaanse rechtbank heeft een man veroordeeld tot maximaal 50 jaar gevangenisstraf voor het aanvallen van Nancy Pelosi, de Speaker of the House. De man, Riley June Williams, werd beschuldigd van het binnendringen van het Capitool op 6 januari 2021 tijdens de protesten tegen de verkiezingsuitslag.

Volgens de aanklacht had Williams de bedoeling om Pelosi’s laptop te stelen en deze vervolgens te verkopen aan een buitenlandse regering. De FBI kreeg informatie dat Williams de laptop had meegenomen naar haar huis in Pennsylvania.

Williams werd ook beschuldigd van het bevorderen van een oproer, het binnendringen van het Capitool, het verstoren van de verkiezingen en het beïnvloeden van overheidsfunctionarissen. Naast de 50 jaar gevangenisstraf, moet Williams ook een boete betalen van $100.000.

De veroordeling is een duidelijke boodschap dat het niet tolereren van geweld tegen overheidsfunctionarissen zal worden bestraft. Het is ook een waarschuwing voor anderen die zich schuldig maken aan dergelijk gewelddadig gedrag. De veroordeling is een belangrijke stap in het herstel van de rechtsstaat in de Verenigde Staten.