Maleisische Overheid Eist 2 Miljoen Pond van The 1975 na Protestzoen

De Maleisische overheid heeft de Britse band The 1975 een boete van twee miljoen pond opgelegd nadat een lid van de band een protestzoen had gegeven aan een vrouwelijke fan tijdens een optreden in Kuala Lumpur. De zoen was bedoeld als een teken van solidariteit met de vrouwenrechtenbeweging in het land.

De bandleden hadden eerder gewaarschuwd dat ze tijdens hun optreden in Kuala Lumpur actie zouden ondernemen om de vrouwenrechten te steunen. De zoen werd gegeven door zanger Matt Healy aan een fan die een bord met de tekst “Women’s Rights are Human Rights” had opgehouden.

De Maleisische overheid heeft de band vervolgens een boete opgelegd van twee miljoen pond. Volgens de autoriteiten heeft de band de lokale wetten overtreden door een openbare demonstratie te organiseren. De band heeft de boete nog niet betaald en heeft aangegeven dat ze hun actie niet zullen terugnemen.

Hoewel de Maleisische overheid heeft aangegeven dat ze de boete zullen innen, is er ook veel steun voor The 1975. Er zijn verschillende online petities gestart om de band te steunen en er is een groot aantal mensen dat de actie van de band toejuicht.

Het is duidelijk dat de Maleisische overheid niet blij is met de actie van The 1975, maar het is ook duidelijk dat er veel steun is voor hun standpunt. Het is nu afwachten of de band de boete zal betalen of dat er andere maatregelen genomen zullen worden. Wat er ook gebeurt, het incident heeft veel aandacht gekregen en het is duidelijk dat er veel steun is voor de vrouwenrechtenbeweging in Maleisiƫ.