Maleisisch Festival Vordert Betaling van The 1975 na Voortijdig Einde Door Zoen

Het Maleisische festival, Good Vibes, heeft de Britse band The 1975 aangeklaagd voor het niet betalen van hun vergoeding na een voortijdig einde van hun optreden. De band was uitgenodigd om op het festival te spelen in augustus 2019, maar het optreden werd abrupt beëindigd toen de zanger Matt Healy een fan op het podium kuste.

Volgens de organisatoren had de band een vergoeding van $300.000 ontvangen voor hun optreden. Maar toen het optreden vroegtijdig werd beëindigd, weigerden ze de vergoeding te betalen. Good Vibes heeft daarom besloten om The 1975 aan te klagen om de vergoeding alsnog te krijgen.

De zanger van The 1975, Matt Healy, heeft zijn excuses aangeboden voor het voortijdig beëindigen van het optreden. Hij zei dat hij niet had verwacht dat zijn gebaar zo’n grote reactie zou opwekken en dat hij het niet had bedoeld om iemand te beledigen.

Hoewel de band hun excuses heeft aangeboden, blijft Good Vibes vasthouden aan hun eis dat The 1975 hun vergoeding betaalt. De organisatoren hebben gezegd dat ze niet akkoord gaan met de excuses en dat ze de vergoeding alsnog willen ontvangen.

Het is nog onduidelijk of The 1975 de vergoeding zal betalen of niet. Maar wat wel duidelijk is, is dat dit incident een waarschuwing is voor andere bands die optreden op festivals in het buitenland. Ze moeten zich bewust zijn van de lokale cultuur en regels om problemen te voorkomen.