Mainz ontslaat El Ghazi na omstreden berichten, OM start onderzoek

Mainz ontslaat El Ghazi na omstreden berichten, OM start onderzoek

De voetbalclub Mainz heeft besloten om Anwar El Ghazi te ontslaan na omstreden berichten die op sociale media verschenen. De club heeft een verklaring uitgegeven waarin staat dat het ontslag van El Ghazi meteen in werking is getreden.

De berichten waarover Mainz zich zorgen maakte, waren gericht aan een andere voetballer. El Ghazi had deze berichten geplaatst op Instagram en Twitter. De berichten bevatten een aantal beledigingen en bedreigingen.

Het Openbaar Ministerie heeft aangekondigd dat ze een onderzoek zullen starten naar de berichten van El Ghazi. Ze zullen de berichten grondig bekijken om te bepalen of er strafrechtelijke vervolging plaatsvindt.

Mainz heeft aangegeven dat ze deze situatie erg serieus nemen en dat ze niet tolereren dat hun spelers zich zo gedragen. Ze hebben El Ghazi ontslagen om een duidelijk signaal af te geven dat dit soort gedrag niet wordt getolereerd.

Het is nog onduidelijk wat er met El Ghazi gaat gebeuren. Het is afwachten hoe het Openbaar Ministerie de situatie gaat beoordelen en of er strafrechtelijke vervolging plaatsvindt. In ieder geval heeft Mainz laten zien dat ze niet tolereren dat hun spelers zich zo gedragen.