Maersk hervat routes door de Rode Zee en het Suezkanaal

Maersk hervat routes door de Rode Zee en het Suezkanaal

Maersk, de grootste containerrederij ter wereld, heeft aangekondigd dat het haar routes door de Rode Zee en het Suezkanaal weer zal hervatten. Deze routes waren eerder onderbroken als gevolg van een blokkade van het Suezkanaal door een containerschip.

De blokkade begon op 23 maart 2021 toen het containerschip Ever Given vastliep in het Suezkanaal. Het schip blokkeerde het kanaal voor bijna een week, waardoor de scheepvaart door het kanaal stil kwam te liggen. Maersk was een van de vele bedrijven die geraakt werd door de blokkade.

Gelukkig is de blokkade nu opgeheven en kunnen de schepen weer vrijelijk door het kanaal varen. Maersk heeft aangekondigd dat haar routes door de Rode Zee en het Suezkanaal weer hervat zullen worden. Het bedrijf zal ook extra maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de schepen veilig door het kanaal kunnen varen.

De hervatting van de routes door het Suezkanaal is goed nieuws voor Maersk en andere bedrijven die afhankelijk zijn van deze route. Het betekent dat de goederen weer op tijd geleverd kunnen worden en dat de bedrijven hun verlies kunnen beperken.

Het Suezkanaal is een belangrijke route voor de wereldhandel. Door de blokkade werd de wereldhandel geraakt, maar gelukkig is de situatie nu weer normaal. Maersk is blij dat ze haar routes door de Rode Zee en het Suezkanaal weer kan hervatten en hoopt dat er geen vergelijkbare incidenten meer zullen plaatsvinden.