Maersk-containerschepen hervatten routes door de Rode Zee na aanvallen door Houthi-rebellen.

Maersk, de grootste containerscheepvaartmaatschappij ter wereld, heeft aangekondigd dat het de routes door de Rode Zee hervat na aanvallen door Houthi-rebellen. Maersk heeft al meer dan een jaar geen schepen door de Rode Zee gestuurd vanwege de onrust in de regio.

De aanvallen op twee olietankers in juli 2019 in de Golf van Aden, waarvan er een eigendom was van Maersk, waren de druppel die de emmer deed overlopen. Maersk besloot toen om geen schepen meer door de Rode Zee te sturen.

Maersk heeft nu aangekondigd dat het de routes door de Rode Zee hervat. Het bedrijf zegt dat het veiligheidsmaatregelen heeft genomen om ervoor te zorgen dat alle schepen die door de regio varen veilig zijn. Maersk zal ook extra beveiligingspersoneel aan boord hebben om ervoor te zorgen dat alle schepen veilig zijn.

De hervatting van de routes door de Rode Zee is goed nieuws voor Maersk en voor de wereldeconomie. De Rode Zee is een belangrijke route voor containerschepen, en het hervatten van de routes zal helpen om de wereldhandel te vergemakkelijken.

Maersk hoopt dat de hervatting van de routes een signaal is dat de regio weer veilig is voor scheepvaart. Hoewel er nog steeds onrust in de regio is, is Maersk ervan overtuigd dat de veiligheidsmaatregelen die zijn genomen ervoor zullen zorgen dat alle schepen die door de regio varen veilig zijn.