Madrid maakt per ongeluk video’s voor Driekoningen met blackface

De Spaanse hoofdstad Madrid heeft een schokkende fout gemaakt. In een poging om de komst van de Driekoningen te vieren, heeft de stad video’s gemaakt met blackface. Blackface is een vorm van racisme waarbij mensen hun gezicht zwart schminken om een andere ras of etniciteit te paroderen.

De video’s zijn gemaakt door de stadsregering van Madrid en werden gepubliceerd op hun sociale media-kanalen. De video’s toonden een groep mensen die zwart geschminkt waren en die de komst van de Driekoningen vierden.

De video’s werden direct verwijderd nadat ze waren opgemerkt door de lokale bevolking. De stadsregering heeft ook excuses aangeboden voor het incident en heeft verklaard dat ze niet bewust racisme hadden willen promoten.

Hoewel de stadsregering excuses heeft aangeboden, is dit incident een goede herinnering aan het feit dat racisme nog steeds een groot probleem is in veel delen van de wereld. Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van de gevolgen van racisme en dat we ons best doen om het te bestrijden.