Maastrichtse Brug blijft overeind na botsing met woonboot

Maastrichtse Brug blijft overeind na botsing met woonboot

Afgelopen maandag heeft de Maastrichtse Brug een schokkende botsing met een woonboot overleefd. De brug, die de rivier de Maas overspant, staat al meer dan 100 jaar in de stad. Gelukkig bleef de brug overeind na de botsing en is er geen schade aan het monumentale bouwwerk.

De botsing gebeurde rond 11 uur ‘s ochtends. De woonboot, die onderweg was naar de haven van Maastricht, raakte de brug toen het passeerde. Er waren geen gewonden, maar de brug werd wel beschadigd. De politie heeft een onderzoek gestart naar de oorzaak van de botsing.

De Maastrichtse Brug is een belangrijk monument in de stad. Het is een van de oudste bruggen in Nederland en staat al meer dan 100 jaar in Maastricht. De brug is een bezienswaardigheid en wordt door veel toeristen bezocht.

Gelukkig is de brug niet ernstig beschadigd door de botsing. De schade is beperkt gebleven tot wat kleine krassen en dekplaten die zijn losgeraakt. De brug is al gerepareerd en is weer open voor het verkeer.

De Maastrichtse Brug is een belangrijk onderdeel van de stad en heeft een lange geschiedenis. Het is goed dat het monument niet ernstig beschadigd is door de botsing met de woonboot. We hopen dat de brug nog vele jaren overeind blijft staan.