Maastricht streeft naar teruggave van schedel van mosasaurus uit Parijs

Maastricht streeft naar teruggave van schedel van mosasaurus uit Parijs

Maastricht streeft naar de teruggave van een schedel van een mosasaurus uit Parijs. Deze schedel is afkomstig uit de collectie van het Muséum National d’Histoire Naturelle in Parijs. De schedel is ongeveer 150 miljoen jaar oud en is gevonden in een steengroeve in Maastricht.

Het gaat om een uniek stuk fossiel dat deel uitmaakt van de fossiele collectie van het museum in Parijs. Het museum heeft de schedel in 1866 gekocht van een lokale steengroeve-eigenaar, maar sindsdien is er niet veel meer bekend over de herkomst ervan.

De gemeente Maastricht heeft de Franse autoriteiten gevraagd om de schedel terug te geven. Volgens de gemeente is de schedel een belangrijk deel van de lokale geschiedenis en behoort hij thuis te zijn in Maastricht.

De gemeente heeft ook een aanvraag ingediend bij de Franse autoriteiten om de schedel te verkrijgen. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, zal de schedel naar Maastricht worden gebracht en tentoongesteld in het Natuurhistorisch Museum Maastricht.

Het is nog onduidelijk of de Franse autoriteiten de aanvraag zullen goedkeuren, maar het is duidelijk dat Maastricht streeft naar de teruggave van deze unieke schedel. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, zal het een belangrijke stap zijn in het behoud van de lokale geschiedenis en zal het een waardevolle toevoeging zijn aan het Natuurhistorisch Museum Maastricht.