Lupita Nyong’o, Oscarwinnares, is Nieuwe Juryvoorzitter van het Berlijnse Filmfestival

Lupita Nyong’o, de Oscarwinnares voor haar rol in de film 12 Years a Slave, is de nieuwe juryvoorzitter van het Berlijnse Filmfestival. De actrice, die ook bekend staat om haar rollen in films zoals Black Panther en Us, zal de jury leiden tijdens het 71e Internationale Filmfestival van Berlijn, dat plaatsvindt van 5 tot 15 februari 2021.

De organisatoren van het festival zijn verheugd met de komst van Nyong’o als juryvoorzitter. “Lupita Nyong’o is een buitengewone actrice die een indrukwekkende carrière heeft opgebouwd,” zei festival directeur Mariette Rissenbeek. “Haar krachtige optreden in films zoals 12 Years a Slave en Us heeft haar een Oscar opgeleverd en haar een plek gegeven in de wereld van de internationale filmkunst.”

Nyong’o is de eerste Afrikaanse juryvoorzitter in de geschiedenis van het Berlijnse Filmfestival. Ze zei dat ze verheugd was met de kans om deel te nemen aan het festival. “Het is een eer om als juryvoorzitter te dienen bij het Internationale Filmfestival van Berlijn,” zei ze. “Ik ben verheugd om mijn stem te laten horen en mijn visie te delen met de wereldwijde filmgemeenschap.”

Het Berlijnse Filmfestival is een van de meest prestigieuze filmfestivals ter wereld. Het festival biedt een platform voor filmmakers om hun werk te tonen aan een internationale publiek. Het festival wordt jaarlijks bezocht door duizenden mensen uit de hele wereld.

Met Lupita Nyong’o als juryvoorzitter belooft het 71e Internationale Filmfestival van Berlijn een bijzondere ervaring te worden. Haar aanwezigheid zal zeker bijdragen aan het versterken van de diversiteit en inclusiviteit binnen de internationale filmwereld.