Luis León Sánchez (39) beëindigt loopbaan als wielrenner: 'Gezin heeft meer gegeven dan ik'

Luis León Sánchez (39) beëindigt loopbaan als wielrenner: ‘Gezin heeft meer gegeven dan ik’

Luis León Sánchez, een van de meest succesvolle wielrenners uit Spanje, heeft besloten om zijn loopbaan als wielrenner te beëindigen. De 39-jarige renner, die in het verleden twee keer de Ronde van Spanje won, heeft een lange carrière achter de rug.

Luis León Sánchez begon zijn carrière als profwielrenner in 2002 bij de ploeg Euskaltel-Euskadi. In de jaren daarna verhuisde hij naar verschillende ploegen, waaronder Caisse d’Epargne, Astana en Movistar. In die tijd won hij verschillende grote wedstrijden, waaronder twee keer de Ronde van Spanje.

In een interview met de Spaanse krant El País vertelde Luis León Sánchez dat hij zijn carrière beëindigt omdat zijn gezin meer voor hem betekent dan de wielersport. “Ik heb veel gepresteerd in de sport, maar mijn gezin heeft meer voor me gedaan dan ik ooit had kunnen dromen”, aldus de renner.

Luis León Sánchez zal zich nu volledig richten op zijn gezin en zal ook nog steeds betrokken blijven bij de wielersport. Hij heeft aangegeven dat hij graag als commentator wil blijven werken en ook andere functies in de sport wil vervullen.

Hoewel Luis León Sánchez zijn carrière als wielrenner beëindigt, zal hij altijd herinnerd worden als een van de meest succesvolle wielrenners uit Spanje. Zijn prestaties zullen een inspiratie blijven voor vele andere renners.