Lucille Werner ontevreden over grapje van partijgenoot Hugo de Jonge over haar handicap

Lucille Werner ontevreden over grapje van partijgenoot Hugo de Jonge over haar handicap

Lucille Werner, de lijsttrekker van de Partij voor de Dieren, is ontevreden over een grapje dat haar partijgenoot Hugo de Jonge heeft gemaakt over haar handicap. De Jonge, die fractievoorzitter is van de ChristenUnie, maakte de opmerking tijdens een debat in de Tweede Kamer.

De opmerking kwam naar aanleiding van een vraag van Werner over de toegankelijkheid van gebouwen voor mensen met een handicap. De Jonge antwoordde dat hij het niet kon beoordelen omdat hij geen ervaring had met het hebben van een handicap. Hij voegde eraan toe dat Werner daar wel ervaring mee had.

De opmerking werd door veel mensen als ongepast beschouwd en Werner heeft zich openlijk ertegen uitgesproken. Ze zei dat het niet acceptabel was om grapjes te maken over iemands handicap. Ze voegde eraan toe dat mensen met een handicap vaak al genoeg te maken hebben met discriminatie en dat de opmerking van De Jonge dit alleen maar versterkte.

De Jonge heeft zich verontschuldigd voor zijn opmerking en zei dat hij het niet zo had bedoeld. Hij zei ook dat hij respect had voor mensen met een handicap en dat hij wilde benadrukken dat iedereen gelijke kansen verdient.

Hoewel De Jonge zich heeft verontschuldigd, is Lucille Werner nog steeds ontevreden over de opmerking. Ze benadrukte dat mensen met een handicap niet als een grapje moeten worden gebruikt en dat er meer respect moet worden getoond voor hun situatie.