Lloris (37) verlaat Tottenham Hotspur na elf jaar en 447 wedstrijden als clubicoon

Het is het einde van een tijdperk voor Tottenham Hotspur. Na elf jaar en 447 wedstrijden verlaat clubicoon Hugo Lloris de club. De 37-jarige Fransman was sinds 2011 de doelman van de club en heeft een grote bijdrage geleverd aan de prestaties van de club.

Lloris heeft veel successen gevierd met Tottenham Hotspur. Hij won de League Cup in 2008 en de Champions League in 2019. Ook was hij een van de sterkhouders van de club tijdens hun run naar de finale van de Champions League in 2019.

De Fransman heeft ook veel individuele successen behaald tijdens zijn tijd bij de club. Hij werd twee keer verkozen tot de beste doelman van de Premier League, won twee keer de Golden Glove en werd twee keer verkozen tot de beste speler van het seizoen.

Lloris’ vertrek is een grote verlies voor Tottenham Hotspur. Hij was een van de meest ervaren spelers in de selectie en had een enorme invloed op zijn teamgenoten. Zijn afscheid is dan ook een emotioneel moment voor alle fans van de club.

Hoewel Lloris vertrekt, zal hij altijd een clubicoon blijven voor Tottenham Hotspur. Zijn prestaties zullen nog lang worden herinnerd door de fans van de club en hij zal altijd een grote inspiratiebron blijven voor toekomstige generaties voetballers.