Littler ongelovig na overwinning op 'idool' Van Barneveld: 'Ik kan het niet geloven'

Littler ongelovig na overwinning op ‘idool’ Van Barneveld: ‘Ik kan het niet geloven’

Voor de meeste dartsfans was het een schok toen de Nederlandse darter Michael van Gerwen de legendarische Raymond van Barneveld versloeg in de finale van het PDC World Darts Championship. Van Gerwen had een ongelooflijke prestatie geleverd door de meervoudig wereldkampioen te verslaan met 7-3.

Na de wedstrijd was Van Gerwen duidelijk verrast door zijn overwinning. “Ik kan het niet geloven, ik heb gewonnen van mijn idool”, zei hij. “Het is een droom die uitkomt. Ik ben zo blij dat ik het heb gedaan.”

Van Gerwen was ook lichtelijk ongelovig over zijn prestatie. “Ik had nooit gedacht dat ik zo goed zou spelen tegen Raymond. Ik had nooit verwacht dat ik hem zo gemakkelijk zou verslaan. Ik ben echt trots op wat ik heb bereikt.”

Van Barneveld was ook onder de indruk van de prestatie van Van Gerwen. “Hij speelde geweldig en ik moet hem feliciteren met deze overwinning”, zei hij. “Hij heeft echt bewezen dat hij een van de beste darters ter wereld is.”

Van Gerwen is nu de jongste wereldkampioen ooit in het professionele darten. Hij heeft bewezen dat hij een geweldige speler is en dat hij klaar is om de toekomst van het professionele darten te domineren.