Lilian Marijnissen stapt onmiddellijk op als fractievoorzitter van de SP

Lilian Marijnissen heeft vandaag aangekondigd dat ze onmiddellijk opstapt als fractievoorzitter van de SP. Marijnissen heeft deze beslissing genomen na een interne discussie binnen de partij over de koers die de partij zou moeten varen.

Marijnissen was sinds 2017 fractievoorzitter van de SP. Ze was een van de meest invloedrijke leden van de partij en had een grote invloed op de politieke koers die de partij volgde.

De SP heeft aangekondigd dat er een verkiezing zal worden gehouden om een nieuwe fractievoorzitter te kiezen. Er zijn al verschillende kandidaten naar voren gekomen, maar het is nog niet bekend wie de nieuwe fractievoorzitter zal worden.

Marijnissen heeft aangegeven dat ze blijft bijdragen aan de politieke discussies binnen de partij, maar dat ze haar functie als fractievoorzitter neerlegt. Ze heeft ook aangegeven dat ze blijft werken aan het verbeteren van de leefomstandigheden van mensen in Nederland.

De SP is een belangrijke politieke partij in Nederland en heeft veel invloed op de politieke discussies in het land. Het is daarom belangrijk dat er snel een nieuwe fractievoorzitter wordt gekozen om de koers van de partij te bepalen.

Het is nog niet bekend wanneer de verkiezing voor een nieuwe fractievoorzitter zal plaatsvinden, maar het is duidelijk dat Marijnissen een grote invloed had op de politieke koers van de SP en dat haar vertrek een grote verandering zal betekenen voor de partij.