Leo van Vliet verlaat in 2026 zijn functie als koersdirecteur van Amstel Gold Race

In 2026 zal Leo van Vliet na twintig jaar als koersdirecteur van de Amstel Gold Race afscheid nemen. Deze bekende wielerwedstrijd, die jaarlijks in het voorjaar wordt gehouden in Limburg, is onder zijn leiding uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze wielerwedstrijden in Nederland.

Van Vliet begon zijn carrière als koersdirecteur in 2006. Hij heeft de wedstrijd in de afgelopen twintig jaar steeds verder ontwikkeld en verbeterd. Zo heeft hij de route vernieuwd, heeft hij een aantal nieuwe klimmen toegevoegd en heeft hij de organisatie van de wedstrijd verbeterd. Ook heeft hij de Amstel Gold Race weten te promoten bij een breed publiek, waardoor de wedstrijd steeds populairder is geworden.

Van Vliet heeft altijd gezegd dat hij de Amstel Gold Race met veel liefde en passie heeft geleid. Hij is dan ook trots op wat hij in twintig jaar tijd heeft bereikt. In een interview met de NOS zei hij: “Ik ben blij dat ik de Amstel Gold Race heb kunnen helpen groeien tot wat het nu is. Het is een geweldige wedstrijd en ik ben trots op wat we hebben bereikt.”

Hoewel Van Vliet zijn functie als koersdirecteur na twintig jaar verlaat, zal hij de Amstel Gold Race nog steeds steunen. Hij zal betrokken blijven bij de organisatie en zal blijven helpen bij het promoten van de wedstrijd.

Van Vliet’s afscheid als koersdirecteur van de Amstel Gold Race zal een grote verandering betekenen voor de wedstrijd. Maar met zijn jarenlange ervaring en kennis is er geen twijfel over dat hij een grote bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de wedstrijd.