Legia Warschau gestraft voor supportersrellen tijdens wedstrijd tegen Aston Villa

Legia Warschau gestraft voor supportersrellen tijdens wedstrijd tegen Aston Villa

Legia Warschau is door de UEFA gestraft voor de rellen die plaatsvonden tijdens de wedstrijd tegen Aston Villa in de Europa League. De Poolse voetbalclub moet een boete van €80.000 betalen en mag de volgende twee thuiswedstrijden in Europese competities niet in eigen stadion spelen.

De rellen begonnen toen Legia Warschau op achterstand kwam tegen Aston Villa. Supporters van Legia Warschau begonnen met het gooien van vuurwerk en andere voorwerpen op het veld. Daarnaast begonnen ze ook met het schreeuwen van racistische leuzen.

De UEFA heeft de boete opgelegd als straf voor de rellen. Daarnaast heeft de UEFA ook besloten dat Legia Warschau de volgende twee thuiswedstrijden in Europese competities niet in eigen stadion mag spelen. De UEFA wil hiermee een signaal afgeven dat dit soort gedrag niet getolereerd wordt.

Legia Warschau heeft aangegeven dat ze de boete zullen betalen, maar dat ze het besluit om hun thuiswedstrijden niet in eigen stadion te spelen, niet accepteren. De club heeft aangegeven dat ze een beroep zullen aantekenen tegen dit besluit bij de UEFA.

Het is belangrijk dat clubs en supporters zich houden aan de regels en dat er consequenties zijn als dit niet gebeurt. De UEFA heeft hiermee een duidelijk signaal afgegeven dat dit soort gedrag niet getolereerd wordt.