"Leerdam scoort bijna perfect op 1000 meter: Een geweldig verjaardagscadeau"

“Leerdam scoort bijna perfect op 1000 meter: Een geweldig verjaardagscadeau”

Gisteren was het een geweldige dag voor de Nederlandse atleet, Jeroen Leerdam. Hij scoorde bijna perfect op de 1000 meter tijdens de wereldkampioenschappen atletiek in Doha. Met een tijd van 2:29.11 was hij slechts 0.01 seconde langzamer dan de wereldrecordhoudster, Genzebe Dibaba.

Het was een verjaardagscadeau dat Leerdam zichzelf gaf. Hij werd gisteren 25 jaar oud. Leerdam had al een aantal goede prestaties geleverd in de aanloop naar de wereldkampioenschappen, maar niemand had verwacht dat hij zo dichtbij de wereldrecordhoudster zou komen.

Leerdam heeft zijn prestatie gevierd met een feestje met zijn familie en vrienden. Hij is erg trots op wat hij heeft bereikt en is blij dat hij zijn verjaardag zo goed heeft kunnen vieren.

Leerdam is niet de enige Nederlandse atleet die goed presteert. Ook Sifan Hassan heeft een geweldige prestatie geleverd door de wereldrecordhoudster op de 1500 meter te verslaan.

Het is duidelijk dat Nederlandse atleten steeds beter worden en dat ze steeds meer internationale successen boeken. Leerdam’s prestatie is een geweldig verjaardagscadeau voor hem en voor Nederland.