Lazio kent slechte generale voor cruciaal duel met Feyenoord, Milan onderuit

Lazio heeft zondag in de Serie A een slechte generale beleefd voor het Europa League-duel met Feyenoord. De Romeinen gingen voor eigen publiek verrassend met 1-3 onderuit tegen Salernitana. AC Milan ging met 2-1 onderuit bij Torino.

Lazio kwam enkele minuten voor rust nog wel op voorsprong in Stadio Olimpico. Mattia Zaccagni vond het doel op aangeven van Luis Alberto.

In de tweede helft boog Salernitana de achterstand om. Antonio Candreva zorgde met een lob voor de gelijkmaker en Federico Fazio bracht de bezoekers met een harde kopbal op voorsprong.

Een kwartier voor tijd maakte Boulaye Dia er met een intikker zelfs 1-3 van. Tonny Vilhena viel in de slotfase in bij Salernitana.

Door de nederlaag staat Lazio nu vierde in de Serie A. De ploeg van coach Maurizio Sarri kan maandag nog gepasseerd worden door stadgenoot AS Roma, dat op bezoek gaat bij Hellas Verona. Salernitana staat tiende.

Lazio speelt donderdag om 18.45 uur het cruciale uitduel met Feyenoord in de groepsfase van de Europa League. De Rotterdammers hebben na vijf speelrondes drie punten minder dan de Italianen.

Olivier Giroud baalt na het missen van een kans voor AC Milan.

AC Milan laat zich verrassen door Schuurs en co

Ook Milan ging zondag verrassend onderuit. De ‘Rossoneri’ stonden halverwege met 2-0 achter bij Torino door doelpunten van Koffi Djidji en Aleksey Miranchuk.

Junior Messias bracht Milan halverwege de tweede helft terug in de wedstrijd. Die treffer leidde tot woede bij Torino, omdat de Braziliaan volgens de thuisploeg een duw had uitgedeeld in aanloop naar het doelpunt.

De arbitrage keurde de goal goed en bestrafte Torino-coach Ivan Juric met twee gele kaarten in drie minuten. Milan kon de tweede competitienederlaag uiteindelijk niet meer voorkomen. Perr Schuurs speelde tot een kwartier voor tijd mee bij Torino.

Door de nederlaag blijft Milan derde en is het verschil met koploper Napoli nu zes punten. Torino klimt naar de negende plaats.