Lazio kent met thuisnederlaag slechte generale voor cruciaal duel met Feyenoord

Lazio heeft zondag in de Serie A een slechte generale beleefd voor het Europa League-duel met Feyenoord. De Romeinen gingen voor eigen publiek verrassend met 1-3 onderuit tegen Salernitana.

Lazio kwam enkele minuten voor rust nog wel op voorsprong in Stadio Olimpico. Mattia Zaccagni vond het doel op aangeven van Luis Alberto.

In de tweede helft boog Salernitana de achterstand om. Antonio Candreva zorgde met een lob voor de gelijkmaker en Federico Fazio bracht de bezoekers met een harde kopbal op voorsprong.

Een kwartier voor tijd maakte Boulaye Dia er met een intikker zelfs 1-3 van. Tonny Vilhena viel in de slotfase in bij Salernitana.

Door de nederlaag staat Lazio nu vierde in de Serie A. De ploeg van coach Maurizio Sarri heeft drie punten achterstand op nummer drie AC Milan, dat zondag om 20.45 uur nog op bezoek gaat bij Torino. Salernitana staat negende.

Lazio speelt donderdag om 18.45 uur het cruciale uitduel met Feyenoord in de groepsfase van de Europa League. De Rotterdammers hebben na vijf speelrondes drie punten minder dan de Italianen.