LaVoie neemt failliete VanMoof over

LaVoie neemt failliete VanMoof over

VanMoof, de Nederlandse fietsfabrikant, heeft een nieuwe eigenaar gevonden. LaVoie, een investeringsmaatschappij uit Amsterdam, heeft de failliete fietsfabrikant overgenomen.

VanMoof is in 2009 opgericht door de broers Taco en Ties Carlier. Het bedrijf werd al snel een van de meest succesvolle fietsmerken ter wereld. De fietsen van VanMoof werden geprezen om hun stijlvolle ontwerp, innovatieve technologie en duurzaamheid.

Echter, in 2020 kreeg VanMoof te maken met financiƫle problemen. Door de coronacrisis raakte het bedrijf in de problemen en moest het failliet worden verklaard.

LaVoie heeft nu de failliete fietsfabrikant overgenomen. Volgens LaVoie zal het bedrijf de productie van VanMoof voortzetten en zal het de komende jaren investeren in de verdere ontwikkeling van het merk. LaVoie zal ook de bestaande klanten van VanMoof blijven bedienen en ondersteunen.

De overname door LaVoie is goed nieuws voor de Nederlandse fietsindustrie. Het betekent dat VanMoof in staat zal zijn om te blijven innoveren en zich verder te ontwikkelen. Het is ook goed nieuws voor de klanten van VanMoof, die nu weten dat hun fietsen ondersteund worden door een solide bedrijf.

LaVoie is ervan overtuigd dat VanMoof een grote toekomst tegemoet gaat. Het bedrijf is vastbesloten om VanMoof verder te laten groeien en het merk wereldwijd bekend te maken. Met deze overname is de toekomst van VanMoof weer veiliggesteld.