Kustprovincies krijgen code geel vanwege zware windstoten en regen

De kustprovincies van Nederland hebben de afgelopen dagen code geel gekregen vanwege zware windstoten en regen. De windstoten kunnen oplopen tot wel 80 km/uur, wat een gevaarlijke situatie kan opleveren. Bovendien kan de regen ook voor veel overlast zorgen.

De KNMI heeft code geel afgegeven voor de provincies Zeeland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Deze provincies moeten rekening houden met zware windstoten en veel regen. Het is daarom belangrijk dat mensen in deze provincies voorzichtig zijn en waar mogelijk binnen blijven.

De KNMI raadt mensen aan om bij zware windstoten binnen te blijven en geen grote objecten buiten te laten staan. Ook is het belangrijk om de weerberichten goed in de gaten te houden. Als er code geel is afgegeven, betekent dit dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

De komende dagen zal de wind en regen afnemen en zal de code geel vervangen worden door code groen. Dit betekent dat het weer rustiger wordt en dat mensen weer naar buiten kunnen.

Het is belangrijk om goed op de weersvoorspellingen te letten als je in een van de kustprovincies woont. Zo kun je voorkomen dat je in een gevaarlijke situatie terecht komt. Blijf binnen als er code geel is afgegeven en houd de weersvoorspellingen goed in de gaten.