Kurt Linder was 114 dagen de kortst zittende trainer van Ajax, gevolgd door Steijn

Kurt Linder is de kortst zittende trainer die Ajax ooit heeft gehad. Hij was slechts 114 dagen in functie voordat hij werd vervangen door Fred Rutten. Linder werd in juli 2019 aangesteld als interim-trainer van Ajax, maar werd al na 114 dagen vervangen door Steijn.

Linder was een ervaren coach, met meer dan 20 jaar ervaring in het voetbal. Hij was eerder actief geweest bij clubs zoals FC Utrecht, Vitesse, AZ en FC Twente. Ondanks zijn ervaring kon hij de prestaties van Ajax niet verbeteren.

De prestaties van Ajax onder Linder waren teleurstellend. In de Eredivisie wonnen ze slechts twee van hun acht wedstrijden onder zijn leiding. Ook in de Champions League kwamen ze niet verder dan de groepsfase.

De vervanging van Linder door Steijn was een logische stap voor Ajax. Steijn had al meer dan twintig jaar ervaring als trainer en had al eerder gewerkt bij clubs zoals PSV, Feyenoord en FC Groningen.

Hoewel Linder slechts 114 dagen bij Ajax heeft gewerkt, heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de club. Hij heeft de spelers geïnspireerd om beter te spelen en heeft de club geholpen om een betere structuur te creëren.

Kortom, Kurt Linder was de kortst zittende trainer van Ajax ooit, maar heeft toch een belangrijke bijdrage geleverd aan de club. Hoewel zijn prestaties teleurstellend waren, heeft hij toch een positieve invloed gehad op de club.