Kunstmuseum Den Haag toont iconische kleding van prinses Diana

Het Kunstmuseum Den Haag heeft een tentoonstelling geopend met iconische kledingstukken die toebehoren aan de Britse prinses Diana. De tentoonstelling, getiteld ‘Diana: Her Fashion Story’, toont een selectie van 25 kledingstukken die Diana droeg tijdens haar leven.

De tentoonstelling begint met een selectie van kledingstukken uit de jaren 80, waaronder een koninklijk blauw avondjurk die Diana droeg tijdens een staatsbanket in 1985. Ook wordt er een selectie van kledingstukken getoond die Diana droeg tijdens haar huwelijk met prins Charles in 1981.

De tentoonstelling toont ook kledingstukken die Diana droeg tijdens haar reizen naar het buitenland, waaronder een pak dat ze droeg tijdens een bezoek aan India in 1992. Daarnaast worden er ook kledingstukken getoond die Diana droeg tijdens haar vele liefdadigheidsactiviteiten.

De tentoonstelling is samengesteld door het Victoria & Albert Museum in Londen, waar de meeste van Dianas kledingstukken zijn opgeslagen. Het Kunstmuseum Den Haag is de eerste locatie buiten het V&A waar deze tentoonstelling wordt getoond.

De tentoonstelling is bedoeld om de herinnering aan prinses Diana levend te houden en om te laten zien hoe haar stijl en mode-invloed door de jaren heen is veranderd. De tentoonstelling is te zien tot en met 12 januari 2020.