Kroongetuige krijgt achttien maanden celstraf voor het liegen over zwembadmoord in Marum

De rechtbank in Groningen heeft een kroongetuige een achttien maanden celstraf opgelegd voor het liegen over de zwembadmoord in Marum. De man, die anoniem wil blijven, had eerder verklaard dat hij getuige was van de moord op een jongen in het zwembad van Marum.

De kroongetuige had verklaard dat hij de moordenaar had gezien en dat hij de politie had geholpen bij het oplossen van de zaak. De politie ging er echter van uit dat de verklaring van de kroongetuige niet waar was en begon een onderzoek. Uiteindelijk bleek dat de verklaring van de kroongetuige vals was.

De rechtbank heeft de man schuldig bevonden aan het liegen over de moord en heeft hem een achttien maanden celstraf opgelegd. Volgens de rechtbank was de man bewust bezig met het verspreiden van valse informatie om de politie te misleiden.

De familie van het slachtoffer is erg ontdaan door de uitspraak van de rechtbank. Ze hadden gehoopt dat de dader snel gevonden zou worden, maar door het liegen van de kroongetuige is dat niet gebeurd. De politie is nog steeds op zoek naar de dader en hoopt dat deze snel gevonden kan worden.