Kron wint Vuelta na emotionele zege: 'Mijn mama moet even wachten'

Kron wint Vuelta na emotionele zege: ‘Mijn mama moet even wachten’

De Spaanse wielrenner Alejandro Valverde heeft de Vuelta a España gewonnen. Na een emotionele overwinning, zei Valverde dat zijn moeder even moest wachten met het vieren van de zege.

Valverde, die de Vuelta voor de tweede keer won, begon de laatste etappe met een voorsprong van 1 minuut en 23 seconden op zijn dichtstbijzijnde concurrent. Na een zware dag in de bergen, finishte hij als tweede in de etappe, waardoor hij genoeg punten verzamelde om de eindzege te behalen.

Na afloop van de etappe, zei Valverde dat hij nog niet kon vieren omdat zijn moeder nog niet wist dat hij had gewonnen. “Mijn moeder is thuis en ik heb haar nog niet gebeld om het haar te vertellen. Ik moet haar eerst bellen voordat ik kan vieren”, zei Valverde.

Valverde is de tweede Spanjaard die de Vuelta twee keer wint. De eerste was Roberto Heras, die de race in 2000 en 2003 won. Valverde is ook de oudste winnaar ooit, op 38-jarige leeftijd.

De Vuelta a España is een van de grootste wielerwedstrijden ter wereld. De race duurt 21 dagen en bestaat uit 21 etappes, waaronder bergetappes, tijdritritten en vlakke etappes. Het parcours is meestal erg zwaar en vereist veel kracht en uithoudingsvermogen van de renners.

Valverde’s overwinning is een grote prestatie, en zijn emotionele reactie na afloop toont aan hoeveel deze overwinning voor hem betekent. Zijn moeder kan nu trots zijn op haar zoon, die de Vuelta twee keer heeft gewonnen.