Koploper Heracles verspeelt voorsprong en verliest, MVV wint topper van PEC

Koploper Heracles Almelo heeft vrijdagavond een pijnlijke nederlaag geleden tegen Almere City in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van John Lammers stond met 0-2 voor, maar bleef toch met lege handen achter: 3-2. MVV won tegelijkertijd de topper tegen PEC Zwolle (0-1).

Bij rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor Heracles tegen Almere City. Samuel Armenteros had de bezoekers een droomstart bezorgd door binnen vijf minuten te scoren. Emil Hansson verdubbelde halverwege de eerste helft de voorsprong.

Almere City vloog na rust uit de startblokken. Stije Resink knalde met een zwabberschot de aansluitingstreffer tegen de touwen en een minuut later was Ilias Alhaft trefzeker. Joey Jacobs dompelde de uitploeg twintig minuten voor tijd in rouw door de 3-2 te maken. Heracles-verdediger Mateo Les kreeg in de slotfase nog rood.

PEC kon bij winst Heracles passeren, maar de Zwollenaren verslikten zich in MVV. Sven Blummel tekende in de 37e minuut voor het enige doelpunt. Hij was het eindstation van een uitbraak van MVV en schoot via het been van verdediger Melayro Bogarde raak. De Limburgers passeren PEC op de ranglijst en staan een punt achter op Heracles.

De spelers van MVV vieren de 0-1 van Sven Blummel.

Vermakelijke derby in Eindhoven, ADO onderuit

Nummer vier FC Eindhoven kwam thuis niet verder dan een gelijkspel tegen Jong PSV: 2-2. Een vroege goal van Charles-Andreas Brym werd tenietgedaan door treffers van Johan Bakayoko en Fodé Fofana. Brym maakte vlak voor tijd zijn tweede goal en zorgde alsnog voor een puntendeling in de stadsderby.

ADO Den Haag liep tegen een nederlaag aan tegen Helmond Sport, de nummer negentien van de competitie. De ploeg van Dirk Kuijt verloor met 2-1 door doelpunten van Hakon Lorentzen en Martijn Kaars, die ook een penalty miste. Amar Catic scoorde namens ADO.

FC Den Bosch won de Brabantse derby tegen NAC Breda met 3-2, terwijl De Graafschap met 2-0 te sterk was voor TOP Oss. Jong AZ pakte drie punten bij VVV-Venlo (1-2) en Roda JC deed hetzelfde tegen Jong FC Utrecht (4-1). Telstar-FC Dordrecht eindigde in 2-2.