Kooij mist dagsucces in Tour van Guangxi, Vader op weg naar eindoverwinning

De Nederlandse wielrenner Mathieu van der Poel heeft deze week een teleurstellende prestatie geleverd in de Tour van Guangxi. Hoewel hij een goede start had gemaakt, kon hij de dagsucces niet binnenhalen. Zijn vader Adri, die ook deelneemt aan de tour, heeft daarentegen een goede prestatie geleverd en is op weg naar de eindoverwinning.

Mathieu van der Poel begon sterk aan de tour. Hij was de beste in de eerste etappe, waarin hij een voorsprong van meer dan twee minuten kon behalen. Helaas kon hij deze voorsprong niet vasthouden en moest hij genoegen nemen met een tweede plaats in de tweede etappe. Hoewel hij nog steeds in de top tien staat, is hij niet meer in staat om de dagsucces te behalen.

Adri van der Poel, de vader van Mathieu, heeft daarentegen een goede prestatie geleverd. Hij staat momenteel tweede in het algemeen klassement en is op weg naar de eindoverwinning. Adri heeft al eerder grote successen behaald, waaronder een overwinning in de Tour of Britain in 2016.

Hoewel Mathieu van der Poel de dagsucces niet kon behalen, is er nog steeds reden tot optimisme. Zijn vader Adri is op weg naar de eindoverwinning en Mathieu zelf staat nog steeds in de top tien. Als Mathieu zijn prestaties kan verbeteren, kan hij misschien nog wel een podiumplaats behalen.