Koningspaar moet onder woedende menigte naar auto bij staatsbezoek in Zuid-Afrika

Koningspaar moet onder woedende menigte naar auto bij staatsbezoek in Zuid-Afrika

Het Nederlandse koningspaar, Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, hebben een staatsbezoek gebracht aan Zuid-Afrika. Helaas verliep het bezoek niet zoals gepland. Toen het koningspaar naar hun auto wilde lopen om terug te keren naar hun hotel, werden ze geconfronteerd met een woedende menigte.

De menigte was boos omdat het koningspaar niet naar een protestmars was gegaan die de dag ervoor had plaatsgevonden. De demonstranten hadden geprotesteerd tegen de armoede en de ongelijkheid in Zuid-Afrika. Het koningspaar had de mars echter niet bijgewoond omdat ze al een druk programma hadden.

De menigte begon te schreeuwen en te zwaaien met spandoeken. Het koningspaar liep met grote haast naar hun auto, waarbij ze begeleid werden door een groep beveiligers. Uiteindelijk konden ze veilig in hun auto stappen en wegrijden.

Hoewel het koningspaar niet naar de protestmars is gegaan, heeft Koning Willem-Alexander wel toegezegd dat hij de problemen in Zuid-Afrika zal blijven volgen. Hij heeft aangegeven dat hij zich inzet voor een betere toekomst voor het land.

Het staatsbezoek van het Nederlandse koningspaar aan Zuid-Afrika was helaas niet zo succesvol als gepland. De woedende menigte die het koningspaar tegenkwam toen ze naar hun auto wilden lopen, was een duidelijk signaal dat er nog veel werk te doen is om de armoede en ongelijkheid in Zuid-Afrika aan te pakken.